Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki: burak**, cukier trzcinowy*, sól, czosnek**, sok z cytryny proszek*, majeranek**, proszek grzybowy (borowik, podgrzybek, koźlarz)*, marchew**, por**, cebula**, lubczyk*, pasternak*, pietruszka korzeń**, kurkuma*, gorczyca*, kozieradka*, tymianek**, kolendra**, kminek*, pietruszka natka**, pieprz czarny*, cząber**, czarnuszka*, chrzan*, papryka ostra*.
Sposób użycia:
1. Zdejmij wieczko i folię ochronną.
2. Zalej wrzącą wodą do poziomu linii wewnątrz kubka. Dokładnie wymieszaj, przykryj wieczkiem i odczekaj 5 minut.
3. Dokładnie wymieszaj. Smacznego!
Masa netto: 25 g
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.